Показното убийство посред бял ден на Алексей Петров поставя много

...
Показното убийство посред бял ден на Алексей Петров поставя много
Коментари Харесай

Ректорът на УНСС: Много сериозен мотив и добре организирано убийство на Алексей Петров

Показното ликвидиране измежду бял ден на Алексей Петров слага доста въпроси. Освен предприемач и политик, Петров беше учител в УНСС и специалист по корпоративна сигурност и антитероризъм.
Всичко по тематиката: Убийството на Алексей Петров 67
" С него се познаваме несъмнено от 20 години - когато той беше докторант в УНСС, а по-късно и учител. Знаете за проблемите със правосъдната власт и делото " Октопод ". След това той прекъсна малко контактите и разви академична кариера в Пловдивския университет. Студентите са го харесвали постоянно. Книгата му " Активна корпоративна сигурност: Теория и процедура " беше един от по-интересните материали, свързани с корпоративната сигурност, който той също прилагаше и в бизнеса си ", каза ректорът на УНСС и специалист по национална сигурност проф. Димитър Димитров в студиото на " България заран ".

Гостът показа, че с Алексей Петров са говорили персонално преди 2 години и сподели, че не е сигурен дали се е тормозил за живота си. Димитров схваща за убийството от Фейсбук и в началото мисли, че това е смешка. Според него покушението е било добре проведено, откакто някогашната барета съумя да оцелее при другите опити за ликвидиране. 

" Никой не се разхожда с пушка в гората и явно това е проведено. Поръчителите считат, че няма да бъдат хванати и това е огромният проблем. Когато има боязън от залавяне, няма да се случват такива неща. Понякога причинителите са доста изобретателни, само че архивите демонстрират, че има доста неразкрити убийства, което приказва за систематичен проблем. Да, трябват промени и в Министерство на вътрешните работи, и в правосъдната ни система, само че те не би трябвало да бъдат безкрайни ", заяви ректорът на УНСС в ефира на Bulgaria ON AIR.

Проф. Димитър Димитров не счита, че се връщаме в мутренските времена и мощно се надява причинителите да бъдат открити и наказани. Той отхвърли спекулацията, че килърът на Алексей Петров е пуснатият преди няколко месеца украинец и съобщи, че има доста способи, посредством които да се ревизира тази информация.

" Алексей Петров се занимаваше с доста неща - стопанска система, политика, връзка със силовите структури. Явно претекстът е бил доста сериозен, откакто е проведено това нападение. Възможно е да има разтърсвания в областта на застраховането, само че не мисля, че ще са съществени. Все отново не е елементарно да създадеш такива компании и да ги управляваш ", сподели още ректорът на УНСС.

В края на диалога той съобщи, че убийството няма връзка с Шенген и че тези неща се случват и в други страни. Събеседникът означи, че България би трябвало да извърши поредност от условия преди да бъде призната в Шенген.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР