Показните убийства вече не учудват никого в България. Това пише

...
Показните убийства вече не учудват никого в България. Това пише
Коментари Харесай

Показните убийства вече не учудват никого в България

Показните убийства към този момент не учудват никого в България. Това написа в собствен кометар Елена Гунчева-Гривова.

SafeNews го разгласява без редакторска интервенция:

Показните убийства към този момент не учудват никого в България. Понякога са разпра сред самите сенчести групировки. Друг път на някой потърпевш не са му издържали нервите и не е получил правдивост по легален метод.

Като юрист мога да потвърдя, че законът не постоянно е обективен, а правосъдни решения – още повече. Понякога поради официално пояснение се удостоверяват измами или не се осъждат такива, или хора губят парцели, деца и така нататък поради това, че законът даже не се е замислил по какъв начин е в действителния живот.

Колкото по-нови са законите, толкоз са по-хаотични, което и е предстоящо с оглед качеството на самите законодатели

Потресаващите лица в Народното събрание сигурно не са корифеи на правото и задачата им не е да вършат работещи закони. Понякога даже не знаят какви са проблемите на хората в сферата, в която творят закони.

Например имотните измами са големи. Недопустимо огромно количество за правова страна. Много хора губят всичко, което имат, поради подправени пълномощни, документи, измами. Често са излъгани и нямат задоволително средства да водят каузи. А прокуратурата или влачи преписките години наред, или просто ги завършва и споделя на жителите да вървят да се съдят в гражданския съд.

Какво да направи човек, когато общоизвестна мутра убие детето му на пътя и го оправдаят или му дадат условна присъда?

Как да живее под едно небе с килъра на детето си? Какво да направи човек, изгубил единственият си парцел поради подправено пълномощие, а съдът заради формалности е отхвърлил желае му? Какво да направи човек, на който са му завлекли всички спестявания, а наказателното дело против измамника се точи години наред, а най-после не може да си вземе парите?

Усещането за липса на страна в такива случаи е доста тежко. И някои вземат решение, че ще вземат правораздаването в свои ръце. Което не е законно, само че подхожда на човешкото право да се получи правдивост. И колкото повече няма правораздаване, толкоз повече вендети ще има и показни убийства. За страдание, това не интересува никого, с изключение на публицистите, които с такива вести си пълнят медиите.

Още отзиви четете в категорията ни Коментари 

Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР