Показанията на бившия адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен

...
Показанията на бившия адвокат на Доналд Тръмп - Майкъл Коен
Коментари Харесай

Разкритията на Коен за Тръмп - от какво трябва да се тревожи американският президент?

Показанията на някогашния юрист на Доналд Тръмп - Майкъл Коен предвещават компликации за американския президент на два фронта, написа левият английски вестник The Guardian, представен от БГНЕС.
Бившият юрист на Тръмп изпрати явен сигнал към него и Републиканската партия, че предстоят проблеми със закона, безапелационна е английската партия. Всичко стартира с думите на юриста, че Тръмп е " расист, лъжец, шарлатанин ".
Коен стана първият доближен помощник на Доналд Тръмп, който упрекна президента, че е знаел за срещата на най-големия си наследник с съветската адвокатка Наталия Веселницкая, която е дала обещание да даде компромати за Хилъри Клинтън. Освен това Майкъл Коен загатна, че прокурорът Робърт Мълър, който завършва 2-годишно следствие по случая, може да има доказателства за това.
Майкъл Коен сподели още, че Доналд Тръмп е лъгал американския народ, че е спрял бизнес плановете си в Русия, до момента в който те в действителност са траяли и след началото на акцията му за президент. Какво е разкрил Мълър към момента не е ясно.
На настоящ президент не може да бъде повдигнато обвиняване. Но демократите се заканват, че ще започват процедура по импийчмънт незабавно откакто получат вероятно инкриминиращите данни.
Вторият фронт, на който Тръмп ще би трябвало да се пази, са обвиняванията в незаконен скрит план за нарушение на изборните закони на Съединени американски щати . Макар да беше нелегално, на чуването пред Конгреса Коен извади копия от документи, които демонстрират, че Тръмп му е върнал парите, които Коен изтеглил, с цел да заплати на порнозвездата Сторми Даниелс да мълчи за аферата си с Тръмп. Федерални прокурори в Ню Йорк считат заплащанията за незаконна скица, употребяваща недекларирани средства, с цел да бъде защитена акцията на Доналд Тръмп за президент от правосъдна офанзива.
Освен това Майкъл Коен въвлече най-големия наследник на президента - Доналд Тръмп-младши в аферата със 130-те хиляди $ за порнозвездата Сторми Даниелс. Обвинението в делото против самия Коен сочи, че двама високопоставени чиновници в акцията на Доналд Тръмп са забъркани в противозаконната скица. Те са обозначени като " шеф 1 " и шеф 2 ". Ясно е, че " шеф 1 " е някогашният финансист на Тръмп Алън Уизелберг. Той получи имунитет от прокуратурата, с цел да издаде каквото знае. Предполага се, че " шеф 2 ", който е оторизирал Уизелберг да преведе парите, е Доналд Тръмп-младши.
Майкъл Коен, който през месец май влиза за 3 години в пандиза, беше наказан, откакто призна присъединяване в тази скица. Той за следващ път упрекна Тръмп, че му е заповядал да извърши финансовото закононарушение. Това може да направи Доналд Тръмп уязвим за правосъдно дело в Ню Йорк след края на президентския му мандат.
Докато вървеше чуването на Мълър пред комисия в Конгреса, Доналд Тръмп-младши написа 30 туита за показанията му. Повечето хвалеха републиканците в комисията, които бяха лоялни на президента и подлагаха на критика Коен. Нито един туит, обаче, не се отнасяше до обвиняванията, които Коен насочи за присъединяване на самия Младши в схемата " пари против безмълвие ".
И още
Според Коен Тръмп по този начин и не сподели обществено данъчните си заявления, което беше тематика по време на предизборната акция, тъй като Тръмп се опасява от същински одит. " Той не искаше група специалисти да стартира да преглежда декларациите и да разнищва всеки подробност. Това щеше да докара до одит и в последна сметка - санкции и по този начин нататък ", сподели Коен. И в действителност разкри, че - нещо, което обществено не беше известно до този миг и което може да се трансформира в сериозен проблем за американския президент.
Същевременно обаче Коен опроверга слуховете, че Тръмп има нелегално дете и той е платила на майката, с цел да мълчи за това. Друг слух, който Майкъл Коен опроверга, е, че Доналд Тръмп е блъснал брачната половинка си Мелания по време на скандал в един от асансьорите в небостъргача на милиардера в Ню Йорк. " Домашното принуждение не е в природата му ", съобщи Коен.
Майкъл Коен опроверга и трети медиен слух. Според юриста, няма нищо правилно в това, че Тръмп го е изпратил в Прага, с цел да заплати на съветски хакери за услугите им. " Не единствено не съм плащал на руснаци, а в никакъв случай в живота си не съм бил в Прага ", сподели Коен.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР