Показахме, че можем да бъдем предпазливи и да спазваме мерките,

...
Показахме, че можем да бъдем предпазливи и да спазваме мерките,
Коментари Харесай

Вълчев обясни как ще става записването след 7 клас

" Показахме, че можем да бъдем внимателни и да съблюдаваме ограниченията, макар че отваряме от ден на ден обекти, би трябвало да сме внимателни, по тази причина във връзка с системата във висшето обучение взехме решение да обновим наличието на студентите в стеснен брой. " Това заяви министърът на образованието и науката Красимир Вълчев пред Българска национална телевизия.
За малолетните възпитаници отговорност носят родителите, а останалите би трябвало да имат отговорност да не се събират на групи. Учителите би трябвало с беседи да изясняват за ограниченията, вируса, болестта, и за това какво би трябвало да се прави, посъветва министърът.
Относно ограниченията, които МОН подхваща за провеждането на олимпиади и други учебни изпити, министърът на образованието заяви, че ще бъде обезпечена отдалеченост от 1.5 метра, като учениците ще бъдат задължени да носят маски, само че в класните стаи ще ги смъкват. Ще бъде стеснен оптимално контакта сред квестори, деца, родители и учители, добави Вълчев. За задачата ще са нужни по-големи пространства и физкултурни салони и столови ще бъдат употребени за тази цел. Относно училищата-гнезда, в които се подават документи за кандидатстване след седми клас, министърът увери, че при записването всички документи ще се подават или електронно, или по прелиминарен график.
Абитуриентите ще имат опция да се снимат в учебните дворове при спазването на всички заповеди на министъра на опазването на здравето. Могат да се снимат и при взимането на дипломите, посъветва министърът.
Относно отдалеченото образование , което промени средата на обучение на децата, Вълчев заяви, че отдалеченото образование е неизбежно. „ Няма подозрение, че учениците ще се върнат в класните стаи, само че и няма подозрение, че просветителните системи ще търсят ефикасния микс сред електронните и присъствените системи “. До 2028 година би трябвало да се пресъздава цялото просветително наличие, добави Вълчев.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР