Поканихме всички, които искат да се обявим за честни избори.

...
Поканихме всички, които искат да се обявим за честни избори.
Коментари Харесай

Нинова призова за висока избирателна активност. Била ключова за легитимността на изборите

Поканихме всички, които желаят да се обявим за почтени избори. Това е надпартийна полезност. Всеки от нас може да е друг в програмата си, само че за това всички би трябвало да се обединим. Затова необятно отворихме врата. Българска социалистическа партия има две неща, които можем да обсъдим - имаме структури в цялата страна. Някои от извънпарламентарните нямаме. Имаме членове на СИК по закон. Те нямат. Затова желаеме да обединим нашите благоприятни условия с тяхното предпочитание в името на тази надпартийна цел за демократичния и правов ред.
Това съобщи пред bTV водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

Тя уточни, че тази покана не е партиен въпрос, а държавнически.

" Отнася се до държавността. Има съмнение към политическата класа, институциите, което ги делегитимира. С тези срещи желаеме да върнем доверието на хората в институциите и изборния развой ", уточни Нинова и подсети:

" Изборите ще ги вършат ГЕРБ. Техни представители носеха чували с бюлетини, подправят протоколи, инструктират по какъв начин да се гласоподава ".

" Гласувайте. За който предпочитате, само че гласувайте. Високата интензивност е основна за легитимност на изборите. Така беше при изборите за президент ", отсече още Нинова.

" Големият въпрос за държавността е този - дребното участници в процеса вършат определените не задоволително тежки като политически представители. Трябва да имаш доста мощна поддръжка в тази рецесия ", счита още Нинова.

Дали левицата ще поддържа Румен Радев за нов мандат ще стане ясно след парламентарните избори. Причината - това не е тематика сега, изясни още Нинова.

Левицата внесе през днешния ден промени в Изборния кодекс. Сред тях са видеонаблюдение и изчистването на мъртвите души от изборните описи.

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР