Поканих ви, за да ви благодаря за усилията и резултатите

...
Поканих ви, за да ви благодаря за усилията и резултатите
Коментари Харесай

Румен Радев: Основен приоритет на правителството е борбата с обедняването на българите

Поканих ви, с цел да ви благодаря за напъните и резултатите и да назнача новото служебно държавно управление. Преди 6 месеца поехте отговорност за ръководство на страната в сложен миг, чертаеха се мощно отрицателни сюжети за стопанската система и хората. Това сподели президентът Румен Радев при показване на новия длъжностен кабинет, съобщи кореспондент на Агенция " Фокус ". " Тогава целите бяха ориентирани във фокуса измежду които подсилване на сигурността и събаряне на цената на енергоноситителите, с фокус върху българските консуматори, усилване на евроинтеграцията и усилване на покупателната дарба на българските жители. Въпреки лимитираните принадлежности вие успяхте да спрете свободното рухване на страната, да организира почтени избори и да откриете нови благоприятни условия за възходящото развиване на страната. Достатъчно е да дам образец в един от най-критичните браншове - енергетиката. Успяхте да снижите цената на горивата до най-ниската в Европа, а служебното държавно управление съумя там, където постоянните не можеха или не желаеха - " Лукойл " да си заплаща налозите у нас ".

България се трансформира от страна, през която се транзитира съветски газ, в мечтан и издирван сътрудник и скъп генератор на хрумвания, с които ние се слагаме в доста по-добра позиция, добави още президентът. " Ние способстваме освен за нашата енергийна сигурност, само че и за нашите сътрудници и съдружници. Мога да изреждам доста триумфи, само че желая да откроя подхванатите стъпки за поддръжка на най-уязвимите пластове от популацията в рецесията. Реално започва осъществяването на Плана за възобновяване и резистентност. "

Нека не се задоволяваме с постигнатите резултати, тъй като цените на стоките от първа нужда не престават да порастват, българите живеят мъчно и с паника за бъдещето, съобщи Радев. " И по тази причина главните цели би трябвало да бъдат ориентирани за гарантиране на покупателната дарба на българските жители и битка с обедняването, поддръжка на най-уязвимите, ограничение на монопола и спекулата, поддръжка на родните производители и привличане на задгранични вложения. Основна задача на държавното управление е подготовката на почтени и транспарантни избори. Аз имам вяра, че вие ще извършите всичко належащо, тъй че гласът на българските жители да не бъде килнат. Сигурността също остава непрекъснат ангажимент на държавното управление. "

Очаквам решенията, които вземате да бъдат на първо място в полза на българските жители и да водят към достойното ни европейско бъдеще, съобщи още Радев. " Този втори мандат ще бъде още по-труден ".

В новото служебно държавно управление на Радев министър председател в него остава Гълъб Донев, съставът на кабинета е същия като предходния, само че този път Радев избра да назначи някогашния шеф на Държавната опера в Русе и настоящ шеф на Софийската филхармония Найден Тодоров.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР