Поканени са всички, които имат интерес да предизвикат себе си,

...
Поканени са всички, които имат интерес да предизвикат себе си,
Коментари Харесай

Първи уъркшоп от цикъла Разходки по ръба - аспектите на тъмнината и докосването


Поканени са всички, които имат интерес да провокират себе си, да вземат присъединяване в първия уъркшоп от цикъла " Разходки по ръба " - аспектите на тъмнината и докосването. Той ще се състои на 18 декември 2023 година, понеделник, от 18:30 часа в Библиотеката на Гьоте институт в София. Входът е свободен.

" Това ще е самобитно проучване на познанието за особеното, непознатото, невидимото и незнайното ", показват от фондацията. 

Събитието е уместно за хора с ползи в областите на логиката на психиката, психотерапевти от разнообразни школи, студенти и докторанти от филантропичните дисциплини, както и за обществени служащи и педагози.

Това ще е един преживелищен формат с краткотрайна депривация (изключване) на зрението и следваща полемика с присъединяване на Татяна Сиракова, клиничен психолог със зрително увреждане и специализация по психоанализа.

" Ще създадем подтекст, в който ще можете да усетите креативните си качества и умеенето за себеизразяване и осъзнаване на персоналната " тъмна територия ", в която населяват страхове, мемоари, контузии, проблеми и загуби. Същевременно ще дадем ъгъл за насърчаване на резистентност към стрес, житейски утежнявания и неизбежни промени ". 

Територията на тъмнината неизбежно е обвързвана с модерния облик на незрящия като лидер в прехода от светлина към мрак и назад, самобитен медиум сред два свята, земен и под земята, умишлен и несъзнателен. Мракът с изключение на негатив е също и позитив, в него могат да се открият неподозирани запаси от ентусиазъм, доверие, емпатия, които водят към осъзнаване на житейската логичност и смисъла, които се крият под черупката на събитийността и всекидневието, показват от фондация Синергиа.

Ще бъдат прегледани философските и психическите форми на сетивността в подтекста на тъмнината и слепотата, слепите петна на зрението, модерните нюанси на мрака в всеобщата просвета, водещите създатели и книги по тематиката.

Това ще е първият от нестандаретн цикъл от уъркшопи и образования в специфичен разбъркан формат на осъществяване със и без зрение, на ярко и в цялостна мрачевина с подбрани лектори и тематики.

 
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР