Покана да се присъедини към редиците на Американската филмова академия

...
Покана да се присъедини към редиците на Американската филмова академия
Коментари Харесай

Мария Бакалова става член на Академията на Оскарите

Покана да се причисли към редиците на Американската кино академия получи българската звезда Мария Бакалова. След като се разписа като първата родна актриса с номинация за „ Оскар “ от следващата година тя ще може сама да гласоподава в обособени категории на най-престижните оценки в света на седмото изкуство.

Екранната дъшеря на Борат е измежду 395-те актьори, получили привилегията да се включат към Академията тази година. Освен българската горделивост в Холивуд в този лист попадат още режисьоркат а Емералд Фенел, Робърт Патинсън, Лесли Одом-младши, Ванеса Кърби, Флориан Зелер, H.E.R. , Джанет Джексън и др.Близо половината от тях - 46 на 100 – са  дами, 39% са представители на малцинствени групи. 53% от филмовите дейци имат адресна регистрация отвън Съединени американски щати, като представители на 49 страни ще прекрачат прага на Академията.

Впечатление прави, че летвата за присъединение към институцията е вдигната доста по-високо от предни години. След протеста, прочут в историята на поп културата като „ белите Оскари “, най-малко по 800 създатели получаваха опция да влязат в Академията всяка година. Рекордът бе реализиран през 2018 година, когато общо 928 души са били поканени.

Този феномен евентуално се дължи и на обстоятелството, че Академията реализира обещаното двойно нарастване на нежния пол в редиците си. Критериите, които културният институт си бе сложил в резултат на обвиняванията в расизъм, са в по-голямата си целокупност изпълнени, като актуалните 395 новопоканени актьори се приближават по бройка до междинния брой присъединяващи се кинаджии от началото на 2010 година доникъде на десетилетието.

Междувременно регламентът на премиите „ Оскар “ също ще претърпи промени. Сред по-съществените такива са свързани с категорията за автентичен саундтрак. До този миг филмовата музика в обещано заглавие трябваше да е 60% авторска, основана особено за продукцията. Това изискване трябваше да бъде наложително изпълнено, с цел да може планът да се бори за номинация на Оскарите. Още от 2022 година процентът ще бъде доста понижен – на 35%. На разходка в Монако пък се отдаде през последните дни Мария Бакалова. Тя отпътува за блестящата дестинация по покана на „ Луи Вюитон “, като най-вероятно е снимала и фотосесия на терен.
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР