Покачването на температурата може да направи трудно поддържането на физическа

...
Покачването на температурата може да направи трудно поддържането на физическа
Коментари Харесай

Въпреки лятната жега: Как да останем физически активни и здрави през лятото

Покачването на температурата може да направи мъчно поддържането на физическа интензивност през лятото. От значително значение е да се намират способи за превъзмогване на жегата, като се занимаваме с летни интензивности, които да способстват за положително физическо и психическо здраве. Ето няколко потребни практики, които могат да оказват помощ:

Сутрешни и вечерни разходки

Интензитетът на слънцето е по-нисък през ранните утринни и късните вечерни часове, което ги прави идеални за интензивности навън. Разгледайте опцията за освежаваща утринна разходка или колоездене по време на тези по-хладни часове. Така освен ще получите доза физическо упражнение, само че също по този начин ще се насладите на красивите изгреви и залези.



Unsplsash. Снимка с илюстративно наличие

Водни спортове и извършения

Потопете се в басейна! Плуването е прелестно упражнение с отмерено натоварване, което ангажира цялото тяло и дейно ви охлажда. Допълнително водните упражнениякато водна аеробика дават занимателен метод за изгаряне на калории и създаване на мощ без прегряване.



Unsplsash. Снимка с илюстративно наличие

Класове по фитнес в закрити пространства

Ако горещините са прекомерно изтощителни, изберете класове по фитнес в закрити пространства. Много фитнес центрове оферират зали за разнообразни тренировки, в това число йога, зумба и пилатес. Тези класове освен ви оказват помощ да останете дейни, само че и дават опция да социализирате и срещнете нови хора със сходни ползи.

Трекинг и хайкинг в гората

Избягайте от градската суетност и се насочете към природата, като изследвате пешеходни направления с доста сянка. Гъсти гори или планински пътеки, които оферират по-хладна конюнктура и ви разрешават да се занимавате с освежаваща физическа интензивност, също са вид.Просто не забравяйте да носите задоволително вода, уместно облекло и слънцезащитен крем.



Генерирано изображение - Blue Willow AI

Групови игри

Съберете фамилията и другари за спортни игри в закрити пространства, с цел да останете дейни, без да се печете на слънце. Баскетболът, бадминтонът, тенисът на маса и даже танците са отлични благоприятни условия, които ще поддържат сърдечния темп и ще ви накарат да се изпотите, до момента в който се забавлявате.

Градинарство

Вярвайте или не, градинарството е отличен метод да се запазите дейни през лятото. Поддържането на градината ви освен придава чувство за достижение, само че и оказва помощ да изгаряте калории. Копането изасаждането ангажират разнообразни мускулни групи.



Йога и медитация

Практикуването на йога или медитация в добре вентилирани и охлаждани пространства оказва помощ да поддържате физическото и психическото си здраве през лятото. Йогата оказва помощ да успокоите мозъка си и да намалите напрежението, до момента в който продължавате да бъдете дейни.



Unsplsash. Снимка с илюстративно наличие

Не забравяйте да останете хидратирани, да носите подобаващи облекла и слънцезащитен крем, когато се наслаждавате на тези летни интензивности. С малко креативност и увереност можете да извършите лятото занимателно и потребно за вашето здраве.
Източник: darik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР