Покачването на нивото на язовир Рогозен“ е с невероятно бързи

...
Покачването на нивото на язовир Рогозен“ е с невероятно бързи
Коментари Харесай

Хайредин на тръни, хората са в готовност за евакуация

Покачването на равнището на язовир „ Рогозен “ е с необикновено бързи темпове през последните часове, което е причина за оповестеното бедствено състояние на територията на община Хайредин, сподели кметът Тодор Алексиев, цитиран от " БулНюз.

По думите му равнището на язовира се повишава с 2-3 сантиметра на всеки час. 15 кубика в секунда се изливат от преливника, който не е завършен от фирмата-изпълнител, като от каскадата идва голямо количество вода.
„ Ние каквото би трябвало го вършим. Изпомпваме с 4 сифона още от през вчерашния ден на обяд. В момента Гражданска отбрана отначало поставя огромните помпи на стената, с цел да помогне на сифоните. Но водата все пак доста съществено се повишава и наподобява много застрашително. Жителите към този момент не са евакуирани, само че са известени да си подготвят храна и медикаменти, да си подготвят персоналните документи и да бъдат подготвени за евакуация “, сподели още Алексиев.
Застрашени са 13 къщи в село Бързина и село Ботево, както и Мизия, в случай че се компрометира стената на язовир „ Рогозен, добави кметът.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР