Покачването на напрежението между Русия и Украйна цели да принуди

...
Покачването на напрежението между Русия и Украйна цели да принуди
Коментари Харесай

Леонид Волков пред bTV: Путин сам решава дали и кога ще бъде освободен Навални

Покачването на напрежението сред Русия и Украйна цели да принуди Западния свят за разговор с президента Владимир Путин. Това съобщи Леонид Волков, консултант на съветския опозиционен водач Алексей Навални.

Той ще получи алегорично премията " Сахаров " на Европейския парламент за независимост на словото и на мисълта, извоювана тази година от Навални. С него се среща Десислава Минчева.

Навални е в пандиза и единствено един човек взема решение още какъв брой време той ще остане там - съветският президент. Това сподели през днешния ден Леонид Волков, който беше началник на предизборния щаб на Навални през 2018 година

Най-добрата вест сега към съветския опозиционен водач е неналичието на вести – т.е. не се случва нищо хубаво, само че не се случва и нищо трагично с него, разяснява за bTV Леонид Волков.

Той е в центъра на вниманието в Европарламента дружно с дъщерята на Навални, Дария, тъй като те двамата показват алегорично съветския опозиционен водач.

Не съд, а президентът Владимир Путин самичък взема решение дали и по кое време ще бъде освободен Навални, единствено интернационалният напън може да го принуди да го освободи, уверен е Леонид Волков.

– Как бихте коментирали актуалното напрежение сред Русия и Украйна. Съществува ли заплаха от война?

– Владимир Путин е интернационален терорист. Затова е комплицирано да се даде прогноза за неговите проекти. Когато някой е душевен неустойчив, какво ли може да му хрумне на следващия ден. Но съгласно мен тази ескалация на границата с Украйна му е нужна не с цел да стартира война, а с цел да принуди Запада да води с него разговор като с еднакъв. Това е шантаж.

За Путин е значимо да излезе от интернационалната изолираност, да стане още веднъж важен на международната сцена. А каква е в този момент интернационалната изразителност? – " Ако Путин нападне Украйна, ние ще го накажем ". Извинявайте, само че това е огромен триумф за Путин. Той към този момент атакува Украйна преди 8 години и анексира Крим. Според нас Западът би трябвало да промени метода си към Путин и да премине от говорене към съответни дейности, сподели Леонид Волков.

Напрежението на границата сред Русия и Украйна през днешния ден беше в центъра на внимание и в пленарната зала.

„ Това е опит за опасност на териториалната целокупност на Украйна, както се случи с анексирането на Крим. Ако Русия повтори това, ще има доста тежки политически последици, както и доста висока политическа и икономическа цена за нея “, сподели Жозеп Борел, висш представител на Европейски Съюз за външната политика.

Европейският съюз разисква със Съединените щати и Англия какви спомагателни наказания биха могли да бъдат наложени на Русия и по кое време.

Следващият доста значим ден по тази гореща тематика е четвъртък. Тогава европейските водачи се събират в Брюксел и ще е доста значимо с какво обръщение към Русия ще завърши този Съвет.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР