Пожелавам на всички здраве и успехи, но най-вече на тези

...
Пожелавам на всички здраве и успехи, но най-вече на тези
Коментари Харесай

Кирил Петков се похвали с Шенген и конституцията, за 2024 г. иска работещи регулатори

Пожелавам на всички здраве и триумфи, само че най-много на тези жители, които са ни излъчили през днешния ден тук. Дано да решим действителни техни проблеми, да променим живота им за по-добро и България да стане една естествена европейска българска страна. Такова благопожелание насочи от трибуната Кирил Петков с декларация, в която избори целите на ПП-ДБ през 2024 година и напомни триумфите от 2023 г. 

" През миналата година финансирахме планове за поданици на всяка община в България, направихме действително транспарантно финансово бюджетиране, постоянни финанси и бюджетен дефицит  под 3% - този факт отстрани страха от огромните дефицити, които предвидиха от служебното държавно управление и това ни дава шанса да  влезем  еврозоната през 2025 ", изброи Петков и продължи: " За първи път имаме отчетност на основния прокурор -  той може да бъде проверяват от арбитър и контрола върху другите прокурори от него към този момент е стеснен, по този начин те към този момент могат да работят свободно. В България към този момент имаме действително антикорупционно законодателство, нов антикорупционен закон бе признат и този орган може да промени метода, по който държавните институции ще оперират с парите на данъкоплатците.  Успяхме да влезем в Шенген и българите по летищата няма да се усещат като втора употреба европейци ", сподели още Петков.  По неговите думи тази стъпка е била доста значима и изрази вярата доста скоро и сухоземните ни граници да бъдат включени. 

" Променихме конституцията, с което положихме основите за една самостоятелна правосъдна система ", сигурен е той. Според него смяната се случвала, може би по-малко, отколкото би трябвало, само че се случва.

" Няма българин, който още да го е боязън, че без съветски газ ще почине през зимата, страха от всесилен прокурор също остана в предишното, няма го и страха от противозаконното потребление на институции ", уверен е Петков. За 2024 година нашият проект е смяната да продължи. Трябва той да проникне и в институциите на страната, където доста от системите работят по остарелия метод. Регулаторите като Комисия за защита на конкуренцията, КФН, Съвет за електронни медии, които дефинират доста от сферите на живота би трябвало да станат доста по-ефективни, транспарантни и работещи за българските жители. 

Според него службите за сигурност е време да бъдат реформирани,  осъвременени и с явен мандат да усилят сигурността за страната ни, както и да бъдат по-адекватни за новите световни опасности.

" През 2024 година ще продължим и ще държим признатите закони да се приложат, антикорупционната комисия да бъде изпълнена с фрагменти, които да дават действителен резултат за хората ", даде обещание Петков. А мечата му е никой държавен чиновник да не третира парите на жителите като негови.

" Нашата задача е да почнем да връщаме на хората възприятието за правдивост ", безапелационен бе от трибуната той. Каза, че народните представители ги чака доста работа, би трябвало и да вдигнат равнището и качеството на работата. 

" Нека не с думи, а с каузи да покажем за какво сме определени тук.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР