Пожаро-техническа експертиза ще установи дали пожарът, при който загинаха трима

...
Пожаро-техническа експертиза ще установи дали пожарът, при който загинаха трима
Коментари Харесай

Мистерията се заплита: Разследват и убийство при трагедията ...

Пожаро-техническа експертиза ще откри дали пожарът, при който починаха трима младежи в Трънско е вследствие на техническа нередовност на автомобила, в който са открити  или става дума за тенденциозен палеж.

В опожарения автомобил са открити и скелети на животни, за които се допуска че са кучета, заяви на брифинг представителят на Окръжна прокуратура Перник Албена Столова.

Загиналите са на 18, 22 и 26 години. Те са от община Омуртаг и са пристигнали в Трънско в нощта против 20 декември, с цел да търсят трюфели дружно с още 4-ма свои познати. Групата е била с два автомобила.

Младежите са се разделили, като четирима от тях са отишли в различен регион. Уговорката посред им била да се срещнат по-късно денем в Трън, изясни прокурор Стоилова.

" На сегашния стадий са назначени пожаро-техническата и съдебно-медицинската експертизи, както и ветеринарно-медицинска експертиза на телата на животните. Предполагам, че аутопсиите ще бъдат подготвени през днешния ден или на следващия ден, резултатите от съдебно-медицинските експертизи – на по-късен стадий, както и пожаро-техническата експертиза.

Включително и експертизата, която при положение, че се откри материал, който е кадърен за проучване, която да удостовери самоличността на лицата, които се сочи, че са били в автомобила. "

Проведени са разпити на очевидци.

Групата и различен път е идвала в Трънско за трюфели в региона на случая – гориста, мъчно проходима околност в землището на село Рани луг, наоколо до границата със Сърбия. Засега не са открити следи за пребиваването на други лица или коли.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР