Пожарникарите в Русе излязоха отново на протест, съобщи bTV. Те

...
Пожарникарите в Русе излязоха отново на протест, съобщи bTV. Те
Коментари Харесай

За 30% увеличение на заплатите искат пожарникарите в Русе

Пожарникарите в Русе излязоха още веднъж на митинг, заяви bTV. Те упорстват за нарастване на заплатите с 30% по образеца на останалите институции, които са на първа линия в битката с COVID-19.

В Бюджет 2021 за Министерство на вътрешните работи бяха планувани 10% покачване на възнагражденията. След редица митинги и срещи със синдикатите в бранша, министър председателят Бойко Борисов даде обещание нарастването да бъде с 15%, само че това не приключи недоволството.

Символичният митинг на огнеборците в Русе стартира тъкмо в 13 ч. Дежурните пожарникари извадиха машините пред Втора пожарна работа и пуснаха сирените и светлините. Така те показаха своето противоречие с възнагражденията на чиновниците в Министерство на вътрешните работи.

Ние не сме склонни, под предлога, че ние също работим на първа линия, дружно с останалите сътрудници от Министерство на вътрешните работи, и по тази причина персонално за мен е извънредно обидно. Ще протестираме всеки ден от 13 ч. за по към 30 секунди, по този метод желаеме да изкажем несъгласието си " , съобщи Николай Маринов, старши пожарникар в Първа пожарна работа.

Засега митингите ще продължат до 20 ноември, а в случай че няма резултат, синдикатите ще обмислят идващите си стъпки.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР