Пожарникарите са хората, които влизат там, откъдето всички искат да

...
Пожарникарите са хората, които влизат там, откъдето всички искат да
Коментари Харесай

„Спасители в огъня“ в „Темата на NOVA“

Пожарникарите са хората, които влизат там, откъдето всички желаят да избягат. За тях специалността е предопределение, само че макар безусловната им храброст и желанието да създадат всичко в името на живота, те постоянно се срещат и с доста нещастия, които оставят следи както в мозъка, по този начин и в душите им.

Тази неделя в „ Темата на NOVA” огнеборците за първи път ще споделят за един от най-тежките произшествия, на които са ставали очевидци. На 23 ноември 2021 година македонски рейс катастрофира на автомагистрала „ Струма “ и избухва в пламъци, а 45 души губят живота си. Първите, които идват на местопроизшествието, са пожарникарите от Перник. За ужаса от претърпяното, виновността и възприятието на беззащитност, огнеборците описват пред журналиста Ивелина Драгнева и операторите Мартин Младенов, Кирил Тасев и Бисер Милков.

Те се срещат с огнени стихии всекидневно, само че не са готови за това, което им се постанова да видят на автомагистрала „ Струма “. Говорят за нещастието мъчно, рядко и съвсем с никого, а съдбовната нощ ще остави отпечатък в живота на пожарникарите до края на живота им. Случилото се през ноември, обаче, е единствено част от историята на българските огнеборци, тъй като те всеки ден дописват имената и на тези, които оцеляват с помощта на тях.

Как се оправят с тежката работа и отговорността, която всекидневно носят за човешкия живот? И за какво не престават да носят гордо своите униформи, макар нещастията и ужаса, от които постоянно се постанова да стават част?

Гледайте „ Спасители в огъня " в „ Темата на NOVA “ на 9-и януари, незабавно след Новините на NOVA в 19:00 часа.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР