Пожарникарите провериха 725 обекта преди студентския празник 8 декември, съобщиха

...
Пожарникарите провериха 725 обекта преди студентския празник 8 декември, съобщиха
Коментари Харесай

Пожарникарите откриха 261 нарушения в заведения, където ще празнуват на 8-ми декември

Пожарникарите ревизираха 725 обекта преди студентския празник 8 декември, оповестиха от Министерство на вътрешните работи.

Проверените места са най-вече в планинските и морски курорти, и в огромните регионални центрове. При инспекциите е обърнато внимание на основаната организация за обезпечаване на пожарна сигурност.

Огнеборците са прегледали изискванията за сполучлива евакуация и пожарогасене, положението на електрическите и вентилационните съоръжения, на системите за гасене и уведомяване при пожар и за ръководство на пушек и топлота.

В 132 от тестваните обекти са открити 261 нарушавания на условията за пожарна сигурност . Най-честите пропуски са свързани с липса или неактуализирани документи, неизправно евакуационно осветяване и електро съоръжения, непълен брой, необозначени или непроверени уреди за в началото пожарогасене, необозначаване на евакуационни изходи с спешно евакуационно осветяване , потребление на пространства не по предопределение им, липса на инсталирани брави вид " антипаник " на крайните евакуационни изходи и други

В хода на инспекциите са връчени 121 писмени разпоредби и 4 протокола за резултатите от осъществена сложна инспекция. Инспекторите са съставили 24 акта за определяне на административни нарушавания. След формираните актове от Пожарната осведомят, че ще ревизират по какъв начин са изпълнени предписанията.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР