Пожарникари спасиха две 10-годишни деца от Бенковски. Децата решили да

...
Пожарникари спасиха две 10-годишни деца от Бенковски. Децата решили да
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха две деца, качили се на изоставена сграда край Пловдив

Пожарникари избавиха две 10-годишни деца от Бенковски. Децата решили да се разходят с велосипедите си в покрайнините на обитаемото място, където имало изоставена селскостопанска постройка. Невинната игра обаче се трансформирала в рисково прекарване, откакто децата се качили на покрива на 6-метрова сграда и не съумели да слязат. Едното от момчетата позвънило на тел 112 и потърсило помощ. Към мястото бил изпратен екип пожарникари от Трета работа. Неточното изложение на местността и неналичието на противоположна връзка с децата, които към този момент не отговаряли на телефон, затруднили огнеборците.

След близо час търсене обаче децата били открити и избавени. Малчуганите били уплашени и обезпокоени от обстоятелството, че откакто родителите им научат, сякаш почтената детска игра ще има последици.

От пожарната насочат зов към родителите да държат непрестанен контакт с децата си и да не ги оставят без контрол, изключително когато децата са поверени на по-възрастни родственици или са оставени сами. След като завършили избавителната акция, огнеборците траяли работа с обикновен сигнал за гасене на пламнали сухи треви.

Снимка: Архив
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР