Пожарникари са успели да намерят и спасят петела, поставен на

...
Пожарникари са успели да намерят и спасят петела, поставен на
Коментари Харесай

Френският посланик у нас Ерик Льобедел: Намериха петлето на светците от Нотр Дам

Пожарникари са съумели да намерят и спасят петела, подложен на върха на разрушената от пожара кула „ Стрелата “ на катедралата Нотр Дам. Това заяви пред бТВ френският дипломат у нас Ерик Льобедел, съобщи standartnews.com.

През 1935 година три реликви - хипотетично парче от короната от тръни на Христос, както и дребни остатъци от Св. Дени и Св. Женевиев (двамата светци-зикрилници на града) са вкарани в металното тяло на птицата. Оттогава се носи мълвата, че концепцията е била да се сътвори един тип " заветен " гръмоотвод, който да пази богомолците вътре в храма.

Посланик Льобедел съобщи, че не се работи по версията за тероризъм след пожара в осемвековната катедрала „ Нотр Дам ” в сърцето на столицата Париж.

Той изясни, че главната версия е непредумишлен пожар в резултат на строителните действия, които са се случвали на върха на храма. Разследването сега тече и ще станат ясни точните аргументи след края му, добави още той.

Льобедел изясни и че не е прекомерно амбициозно заявката на френския президент Еманюел Макрон, че за 5 години „ Нотр Дам ” ще бъде възобновена, защото ще се активизират всички сили в страната.

Френският дипломат благодари за всички дарения, в това число и за тези от България. Но съгласно него ще са нужни доста повече от събраните до момента 800 милиона евро.

Той изясни, че би трябвало да се изчака да се направи оценка на вредите, тъй като някои от изгорелите греди са на седем века, има и развалени творби на изкуството и изгорели картини.

Катедралата е безконечна и в никакъв случай не сме си представяли, че нещо сходно може да се случи, нито французите, нито европейците и всички по света, сподели Льобедел.

Но посланието е, че има вяра и ще се възвърне признакът на Париж, добави посланикът. Според него нещастието ще сплоти и френския народ.

В този смисъл в 16.50 през днешния ден в Париж всички камбани ще звучат за Нотр Дам. Това е часът, в който съгласно сведенията е почнал пожарът в скъпата катедрала.

ВЪВ ВРЪЗКА С ИЗГОТВЕНИЯ ОТ ГЕРБ ЗАКОН ЗА ЦЕНЗУРА НА МЕДИИТЕ В ИНТЕРНЕТСПИРАМЕ ВЪЗМОЖНОСТТА ЗА ПИСАНЕ НА КОМЕНТАРИ БЕЗ АВТОР В САЙТА!

ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА, МОЛЯ, РЕГИСТРИРАЙТЕ съдебна експертиза ЗА СЕКУНДИ ТУК - https://petel.bg/registration.html
--> --> --> --> ``
рекламаКоментариКоментирай посредством FacebookЗа да пишете мнения, апелирам регистрирайте се за секунди ТУКНапиши коментарИме:Коментар:


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР