Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското

...
Пожарникари от Белово и Пазарджик, подпомогнати от жители на беловското
Коментари Харесай

Пожарникари спасяваха 12 крави и телета от воден изравнител

Пожарникари от Белово и Пазарджик , подкрепени от поданици на беловското село Момина Клисура, извадиха стадо крави и телета, попаднали във воден капан , оповестяват от МВР-Пазарджик.
 
Днес по обед в дежурния център на пожарната в Пазарджик е получен сигнал, че животните са навлезли във водите на изравнител край беловското село Момина Клисура. Незабавно към мястото потеглил екип от трима огнеборци от противопожарната работа в Белово. Те заварили общо 12 крави и дребните им в хидросъоръжението . По това време дълбочината му била сред 4-5 м.
 


Кравите и телетата съумели да изоставен местообитанието си поради нередовност на електронния овчар . Привлечени от водата, решили да се разхладят в горещината и се спуснали по стръмните и хлъзгави бетонни стени, само че след това не могли да се измъкнат.
 


На място пристигнали и пожарникари от Пазарджик, оборудвани с лодка и въжета. Междувременно било известено териториалното поделение на „ Напоителни системи ” за изпускане на водата за понижаване на нейното равнище .
 


Двата екипа огнеборци, взаимно с локалните хора, почнали избавителна интервенция. Те съумели да извадят едно по едно общо 11 животни. Само едно малко теле е било намерено удавило се в централната част на оборудването. На този стадий липсва информация за притежателя на животните. 
 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР