Пожарникари и доброволци продължават издирването на хора, блокирани в обгорените

...
Пожарникари и доброволци продължават издирването на хора, блокирани в обгорените
Коментари Харесай

Поразената от пожари Гърция издирва изчезнали свои граждани

Пожарникари и доброволци не престават издирването на хора, блокирани в обгорените къщи и коли в региона на гръцките курорти Мати и Рафина, заяви Франс прес. Спасителни лодки обикалят плажовете в търсене на оживели. Районът бе унищожен от пожари, които лишиха живота на 74 души. По последни публични данни потърпевшите са 187 индивида. Сред потърпевшите е и една българка.

Жители на най-пострадалите от пожарите селища Мати и Рафина са основали открита база данни в интернет за търсене на намиращи се в неопределеност след бедствието техни близки, написа гръцкото електронно издание Iefimerida.gr. Само за няколко часа през тази нощ са оповестени фотографиите на 34 души за които се счита, че са изчезнали по време на пожарите, отбелязва Фокус. Изданието прецизира, че базата е със свободен достъп и няма формален темперамент, само че в нея всеки може да разгласява снимка и данни за собствен непосредствен човек, за който няма информация след пожарите в източната част на Атика. Iefimerida.gr напомня, че от през вчерашния ден сутринта, незабавно след преодоляването на пожарите в Атика, работи телефон 199, на който могат да се подадат данни за изчезнали или да се направи нужна информация.

Спасителните екипи не престават да ревизират всяка от изгорелите къщи в Мати, като не се изключва при претърсването да се открият още изгорели хора, които към този момент попадат в описите на изчезналите.
Продължава и акцията за набиране на помощи за потърпевшите и за останалите без покрив поданици на Мати, Рафина, Кокино Лиманаки.

Определено като " национална покруса " от медиите в страната, бедствието сполетя региона, намиращ се източно от Атина, в понеделник следобяд. Заради ветрове със скорост 100 км/ч огънят бързо се популяризира и обхвана Мати, изгаряйки стотици жилищни здания. Жители и туристи побягнаха под паника към близкия плаж, където някои от тях трябваше да останат над един час във водата, с цел да се спасят.

Около 100 пожарникари, подкрепени от полицията и десетки доброволци, търсиха през целия вчерашен ден възможни жертви в зоната на пожарите.

До момента няма оповестени данни какъв брой хора са в неопределеност. От общо 187 приети в болница, 82 души останаха през вчерашния ден вечерта в болница, от които 10 са в съществено положение. Сред тях има и 11 деца, които са без заплаха за живота. Поне 6 души са се удавили. Около 715 са били евакуирани с военни и частни плавателни съдове до пристанището в Рафина. Премиерът Алексис Ципрас разгласи тридневен народен печал.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР