Пожарникари доброволци извършиха днес успешно сложна операция по изваждането на

...
Пожарникари доброволци извършиха днес успешно сложна операция по изваждането на
Коментари Харесай

Пожарникари спасиха бухалче, паднало в дълбок кладенец в Германия

Пожарникари доброволци направиха през днешния ден сполучливо комплицирана интервенция по изваждането на млад бухал от бездънен бунар в някогашен палат в северния немски град Бад Зегеберг, съобщи ДПА, като се базира на локалната полиция.

Обезпокоени жители подали през вчерашния ден по обяд сигнал до полицията, че от кладенеца се чуват звуци, издавани от животно. Пристигналите на място спасители не видели в началото следи от живо създание в 40-метровия бунар. Със специфичен сензор било открито, че равнищата на кислорода понижават мощно на няколко метра надолу в шахтата. Накрая пожарникарите забелязали птицата с бинокъл под светлината на мощен прожектор.

Бухал зае гнездо на дребен писклив орел

Най напред доброволците от градската противопожарна работа спуснали тръба, подаваща О2 в дълбочина. Опитите бухалчето да бъде извадено с мрежа, в която била сложена храна като стръв, не довели до триумф, по тази причина се наложило един от пожарникарите да се спусне по въже надолу.

Бухал отглежда патенце

Мъжът прибрал пернатото в торба, след което двамата били изтеглени на повърхността.

Птицата от типа евразийски бухал била предадена на личния състав на резерват за нощни птици. Спасителната интервенция е траяла три часа и половина с присъединяване на 20 души, заяви ДПА.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР