Пожарни от Пазарджик, Панагюрище и целия Пловдивски регион, както и

...
Пожарни от Пазарджик, Панагюрище и целия Пловдивски регион, както и
Коментари Харесай

Пламна Средногорието, шест къщи изпепелени в огнен ад в Старосел, включиха и хеликоптер в гасенето


Пожарни от Пазарджик, Панагюрище и целия Пловдивски район, както и доброволци гасят огъня

Пламна боровата гора край хисарското село Старосел към 16 часа. Пожарът е почнал в непосредствена непосредственост до крайните къщи на селото на изхода за село Красново. Според очевидци в региона прехвърчат искри, към този момент са се запалили и дворове на къщи, а димът е доста гъст. Постепенно огънят е достигнал крайните къщи.

Към този час към този момент шест са изгорелите досега къщи в Старосел. Това заяви зам.-директорът на пловдивската пожарна гл. инсп. Димитър Бришимов. Пожарът е тръгнал от горящи сухи треви към селото в 16.00 ч., посочи Бришимов и добави, че тревите горят към цялото село. След това огънят се е трансферирал в боровата гора по посока запад.

По думите му сега огънят към селото е кръстосан и няма заплаха, само че на запад стихията продължава да унищожава гората.

Според кметицата на Хисаря Пенка Ганева че хората от шестте изгорели къщи са евакуирани в точния момент и не са потърпевши.

„ Не предвиждаме да евакуираме цялото село ", уточни Ганева. Според нея част от къщите са със притежатели, които живеят в Пловдив, само че в други живеят хора.

Екипаж от 24-а авиационна база Крумово с вертолет „ Кугар " се включва в гасенето на огромния пожар, горящ през днешния ден в региона на хисарското село Старосел, оповестиха от Министерство на защитата. Военнослужещите ще оказват помощ за преодоляването на огнената буря по молба на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията ".
Пенка Ганева заяви също, че има още пожари в района.

„ В Кръстевич още веднъж бушува пожар - и на хижа Бунтовна, и долу до стопанския двор в обитаемото място. Кметът е подал сигнал на тел. 112 и е отишъл да търси пожарна от Стрелча, откъдето ще изпратят огнеборци, като кметът на Стрелча също ще помогне ", сподели пред Радио Пловдив кметицата на Хисаря. За пожара край хижа Бунтовна Ганева е поискала помощ от военните в Карлово.

От пресцентъра на полицията в Пазарджик оповестиха, че е за пожара край Старосел и Кръстевич са изпратени и две пожарни коли от Пазарджик и Панагюрище.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР