Пожарни хидранти показали ниско налягане и не заработили навреме при

...
Пожарни хидранти показали ниско налягане и не заработили навреме при
Коментари Харесай

Огънят в пловдивско училище: Неработещи пожарни кранове забавили гасенето

Пожарни хидранти посочили ниско налягане и не проработили в точния момент при гасенето на пламъците, обхванали пловдивското учебно заведение „ Душо Хаджидеков ” в четвъртък. За казуса описа огнеборецът Александър Колев в ефира на „ Здравей, България ”.

Той обаче увери, че непредвидената обстановка не е довела до закъснение на гасенето, защото на мястото бързо се озовали доста пожарни коли, а от общината изпратили водоноски.

„ Когато дойдохме, имаше един човек на покрива – занаятчия по ремонтните действия, който евакуирахме ”, сподели още Колев.

Той сподели още, че пожарът е зародил в резултат на немарливост, позволена точно при ремонта. „ На покрива намерихме газова бутилка с горелка. Но към този момент това са единствено догатки. Причините ще станат ясни в хода на досъдебното произвеждане ”, акцентира Колев.

Според управата на учебното заведение и заместник-кмета по обучение Стефан Стоянов пожарът няма да попречи на навременния старт на образователната година за всички над 1000 ученици на учебното заведение.

„ Първият етаж е безусловно непокътнат, а на втория, в две от пространствата, има дребни течове. Имаме задоволително време да разчистим и да създадем краткотрайна изолираност. По принцип учебното заведение има и втора постройка. Намерени са и други разновидности за настаняване на децата в краен случай ”, сподели Стоянов.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР