Пожарната започна масови проверки на църквите в страната. Причината е

...
Пожарната започна масови проверки на църквите в страната. Причината е
Коментари Харесай

Пожарникари проверяват църквите преди Великден

Пожарната стартира всеобщи инспекции на църквите в страната. Причината е да не се допусне случай през идните Великденски празници.

Огнеборците към този момент са на крайник. Екипите ревизират основно църкви, манастири и катедрални храмове.

Пред БНР основен контрольор Стефан Стефанов съобщи, че екипите ще ревизират на място дали в обектите е основана организация за деяние при изключителни обстановки - дали има условия за сполучлива евакуация, евакуационно осветяване, изходи за евакуация, тяхната поддръжка, схеми за евакуация по местата, където би трябвало да бъдат ситуирани и други.

От пожарната изясняват още, че по време на идните празници пред огромните храмове и манастири ще бъдат ситуирани спомагателни екипи, които да реагират на възможен случай.

"Проверяваме към 1800 обекта в страната ", разяснява Стефанов и добави, че тези обекти по принцип са по-рискови, както всички исторически монументи, тъй като са строени преди доста години и по друг метод.

Проверките идват, откакто в понеделник, 15 април, огромен пожар обхвана парижката катедрала Нотр Дам.

При случая пострада един огнеборец, а нанесените материални вреди са големи.

Вчера президентът на Франция Еманюел Макрон увери, че катедралата ще бъде реставрирана за 5 години. Към момента към този момент са събрани към 1 милиард $ за ремонта на признака на Париж.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР