Пожарната и аварийните служби се готвят за сериозно повишение на

...
Пожарната и аварийните служби се готвят за сериозно повишение на
Коментари Харесай

Пожарната и аварийните служби се готвят за сериозно повишение на водите на Дунав

Пожарната и спешните служби се готвят за съществено покачване на водите на р. Дунав, оповестява пресцентъра на Министерство на вътрешните работи.

По информация на организация „ Проучване поддържане на река Дунав “ се чака речният отток на реката да доближи 11000 кубически метра, което постанова оповестяване на първа степен на подготвеност при високи води на р. Дунав.

Очаква се покачване на водните равнища и в идващите дни по отношение на прогнозните предстоящи превалявания, с водни количества над средногодишните стойности, както и повишението на равнищата на огромните притоци в сектора над „ Железни врата “.

Създадена е нужна организация за и са подхванати съответните превантивни дейности за информиране на органите на изпълнителната и локална власт, диспечерските пунктове на електроразпределителните и ВИК сдружения за предстоящото покачване на водите, осведомят от министерството.

От там допълват, че равнището на реката ще бъде следено, ще бъдат приведени в подготвеност и всички средства за ограничение и очистване на наводнения.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР