Пожари изпепелиха 11375 дка гори у нас от началото на

...
Пожари изпепелиха 11375 дка гори у нас от началото на
Коментари Харесай

Огън погълна 11 000 дка от горите у нас

Пожари изпепелиха 11375 дка гори у нас от началото на годината. Това демонстрират данни, предоставени от Изпълнителната организация по горите (ИАГ), оповестява в.Монитор.

От информацията излиза наяве още, че за първите шест месеца на годината стихиите в горите са 225, като се отбелязва нарастване от близо 60 на 100 по отношение на същия интервал на предходната година. За интервала от януари до юли на 2016 година в горите са горели 142 пожара. Засегнатите площи през тази година от пожари пък са с веднъж и половина повече по отношение на година по-рано, като тогава унищожените гори са били 4290 дка.

Според данните на организацията повода за повишаването на пожарите напролет тази година се дължи в най-голяма степен на извънредно високите температури в композиция с липса на превалявания в края на март и първата половина на април. Основна причина за зараждащите пожари в горите е човешка немарливост, показват още от ИАГ. Данните демонстрират, че това е повода за близо 79 на 100 или 177 броя от стихиите от началото на годината.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР