Пожарът в Свиленградския район вдигна на крак противопожарните власти в

...
Пожарът в Свиленградския район вдигна на крак противопожарните власти в
Коментари Харесай

Тревога в Одринска област заради пожара край Свиленград, подсилени са мерките по общата граница с България

Пожарът в Свиленградския регион подвигна на крайник противопожарните управляващи в пограничния град Одрин заради заплахата огнената буря да се трансферира на турска територия под въздействие на мощния вятър.
От регионалната дирекция по горите в Одрин са изпратили в граничната зона, булдозери, машини,пожарни коли и доста екипи за гасене на пожари. Подаден е сигнал за паника и подготвеност за битка против пожара.
Засилени са ограниченията по защитата на границата с България от турска страна, които се ползват в съгласуваност с валийството в Одрин.
По информация на осведомителната организация Ихляс хабер ажансъ селяните в околните до границата с България села са под паника. Огнените пламъци от българска страна безусловно осветяват турските села Суакаджагъ, Йолюстю и Бююкисмаилдже. Селяните са се били струпали по хълмовете и са следили обезпокоително пожара.
Същевременно те са били подготвени да се включат с трактори и техника, с която разполагат, при положение, че пожарът се трансферира към техните села, написа организацията.
БТА
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР