Пожарът в Пирогов. Първият екип пожарникари е тръгнал към болницата

...
Пожарът в Пирогов. Първият екип пожарникари е тръгнал към болницата
Коментари Харесай

Пожарникарите, гасили в Пирогов: Хората бяха почти безпомощни

Пожарът в " Пирогов ". Първият екип пожарникари е тръгнал към болничното заведение на 40-тата секунда след подаването на сигнала за пожара. Равносметката на огнеборците демонстрира, че 20 минути по-късно обстановката е била овладяна и заплаха за хората в горящото поделение не е имало, предава Българска национална телевизия.

Ангел Димитров е пожарникарят, който влиза първи в отделението.

" Един дълъг кулоар, който беше мощно димящ, и в дъното на коридора беше горящата стая. Ако беше настъпила суматоха и бяха почнали тези хора да излизат в този кулоар, в който има ужасно доста токсични газове, може би щеше да е по-различно ", сподели Ангел Йорданов, пожарникар в 1 районен съд на СД ПБЗН - Министерство на вътрешните работи.

Оперативен дежурен по град е един от най-опитните чиновници, постанова му се да вземе светкавичното решение, че гасенето на пожара и евакуацията би трябвало да бъдат едновременни. Пламен Радев разделя екипа на две групи - едната стартира незабавно да гаси, а другата да избавя.

" Най-важната задача беше да спасим, да евакуираме хората, които в тази ситуация бяха трудно-подвижни ", сподели ст. инсп. Пламен Радев, действен дежурен по град в СД ПБЗН - Министерство на вътрешните работи.

" Хората, които евакуирахме, бяха съвсем в безпомощно положение. На легло, не можеха да се придвижват сами, заради техните болести. И са евакуирани благодарение на кревати, носилки, дюшеци, одеяла ", сподели Павел Лицов, н-к дежурна счита в 1 районен съд на СД ПБЗН - Министерство на вътрешните работи.

Веднага са локализирани и пламъците в горящата стая, с цел да не излязат от помещението и да не застрашат другите заболели в отделението.

" Ние пожара го загасихме в рамките за 3 минути от нашето идване ", добави ст. инсп. Пламен Радев.

Огнеборците споделят, че са съумели и с помощта на помощта от сътрудниците си от полицията и жандармерията, както на лекарите и чиновниците от " Пирогов ". /БНТ
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР