Пожарът в гората на село Михилци е потушен. Щетите са

...
Пожарът в гората на село Михилци е потушен. Щетите са
Коментари Харесай

Изгоряла костенурка в Михилци потресе шефа на Пожарната СНИМ...

Пожарът в гората на село Михилци е сподавен. Щетите са огромни, гората е унищожена. Картината е апокалиптична и това принуди шефа на пловдивската пожарна комисар Георги Мангараков още веднъж да реагира и да излезе с апел в обществените мрежи. Той е разгласил и фотография на изгоряла в пламъците костенурка, която не е съумяла да се избави.



Ето какво написа комисар Мангараков:

" Това остана от разразилият се пожар в Хисарска община, в гората до с. Михилци. Това животинче с дребните си крачета не е могло да избяга от огнената буря. Намерихме го изгоряло посред ето тази опожарена гора. А тя, гората, както се вижда, също бе унищожена от пожара. Да, опожарена, тъй като незнайна зла ръка беше я запалил. Благодарение на взаимните старания на пожарникарите, горските чиновници, военнослужещите от 61-ва Стрямска механизирана бригада гр.Карлово, военните водачи на хеликоптера от 24-та Авиобаза Крумово, доброволци от пожарното формирование на община Хисаря пожарът бе загасен.

ГРАЖДАНИ НЕ ПАЛЕТЕ ОГЪН В ГОРИТЕ, ПОЛЯТА И НА ДРУГИ МЕСТА, ЗА ДА ЗАПАЗИМ ЖИВОТА НА ХОРАТА, ЖИВОТНИТЕ И НА МАЙКАТА ПРИРОДА! ".

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР