Пожарът на Тенерифе е извън контрол, около 26 000 души

...
Пожарът на Тенерифе е извън контрол, около 26 000 души
Коментари Харесай

Пожарът на Тенерифе е извън контрол, евакуирани са над 26 000 души

Пожарът на Тенерифе е отвън надзор, към 26 000 души са били принудени да избягат от пожара на испанския остров, оповестиха избавителните служби, представени от Франс прес.

" Временните оценки са, че евакуираните са над 26 000 ", се споделя в известие в обществената мрежа Екс, оповестено от незабавните служби.

Огнената буря се популяризира още повече тази нощ поради изключително сложните метеорологични условия. По-силните ветрове и по-високите нощни температури доведоха до разпространяването на големия горски пожар, вилнеещ отвън надзор в Тенерифе, което накара повече поданици да изоставен домовете си в северния бранш на испанския ваканционен остров.

Огромният пожар, който избухна късно във вторник в планински североизточен регион на острова, е „ най-сложният пожар “, който е засегнал испанските атлантически Канарски острови от над 40 години, споделят управляващите, на които се базира Агенция Франс Прес. " Пожарът е отвън опциите ни да го потушим, може би не във всички браншове, само че в огромна част от секторите “, сподели Педро Мартинес, който дава отговор за потушаване на пламъците. По думите му напъните за справяне с пламъците са възпрепятствани от големите облаци пушек и вятъра.
Прочетете още
Метеорологичните условия нощес бяха тежки... което значи, че пожарът се е популяризирал основно по северните скатове “, сподели ръководителят на Канарските острови Фернандо Клавихо пред кореспонденти, като изреди измежду факторите за бедствието " доста по-силните ветрове, доста по-високите температури от предстоящите и по-ниска относителна мокрота “.

До петък вечерта пожарът принуди над 4500 души да избягат, макар че няма настояща информация какъв брой хора са били наранени от ранните утринни евакуации в пет общини. " Пожарът и времето се трансформираха и се наложи да евакуираме пет общини в северната част на Тенерифе “, сподели Мануел Миранда, началник на службата за изключителни обстановки на островите в X, някогашната обществената мрежа Twitter. Той уточни „ заплахата и близостта на пожара “.

Последните евакуации се случиха, когато синоптиците предизвестиха, че високите температури и мощните пориви напразно през уикенда ще усложнят напъните за справяне с пожара. Огънят, който има периметър от 50 километра, е унищожил до момента 5000 хектара земя. С него се борят 225 пожарникари. Площта на пожара се равнява на близо 2,5% от площта на Тенерифе, която се простира върху 203 400 хектара.

Министърът на вътрешните работи Фернандо Гранде-Марласка трябваше да посети центъра за надзор на пожарите в събота дружно с министъра на туризма Хектор Гомес, до момента в който министър председателят Педро Санчес би трябвало да дойде в понеделник, споделиха чиновници.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР