Пожарът между варненските села Бенковски и Здравец, община Аврен, отново

...
Пожарът между варненските села Бенковски и Здравец, община Аврен, отново
Коментари Харесай

Стотици се включиха в гасенето на пожар между варненските села Бенковски и Здравец

Пожарът сред варненските села Бенковски и Здравец, община Аврен, още веднъж се засилва и сега над 100 души вземат участие в гасенето. предава Българска национална телевизия. 

Над 200 декара смесена гора бяха обхванати от пламъците във вторник. Пожарникари и локални доброволци няколко пъти успяваха да лимитират и съвсем да угасят огъня, който в началото бе овхванал единствено сухите треви.

Заради мощния вятър през нощта пожарът още веднъж е горящ и през днешния ден в гасенето участван 45 пожарникари, локални доброволци, в това число кметицата на село Здравец, над 20 души от Военноморските сили и доброволческата група от Община Варна. Това заяви регионалният шеф Марио Смърков, който беше на мястото на пожара.

Комисар Тихомир Тотев, шеф на противопожарната работа във Варна, удостовери, че периметърът на пожара е към 6-7 километра, като има обособени огнища, теренът е доста мъчнопроходим и всички работят единствено на ръка, с цел да не разрешат на огъня да се популяризира.

Снощи пожарът е стигнал и до пътя към село Здравец, сега там всичко е загасено и има дежурен противопожарен екип. Пожарът е тръгнал от изоставени лозя в землището на село Бенковски, а вятърът непрекъснато го трансферира на нови площи и главната цел е огънят да не се популяризира в прилежащите масиви, сподели още комисар Тотев. Причините за пожара са в развой на изясняване
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР