Пожарът между свиленградските села Левка и Мустрак е овладян. Огънят

...
Пожарът между свиленградските села Левка и Мустрак е овладян. Огънят
Коментари Харесай

Овладян е пожарът в гора и земеделски площи в Свиленградско

Пожарът сред свиленградските села Левка и Мустрак е овладян. Огънят е унищожил 2000 декара смесена гора и аграрни площи. Три екипа на пожарната и две тежки машини са работили през цялата нощ за потушаването му, заяви bTV.

Снощи е превалял дъжд, който е спомогнал за преодоляването на пожара. Предстои през днешния ден до обед да бъде изработен обход и, в случай че има нововъзникнали огнища, те да бъдат загасени.

Очаква се до обед пожарът да бъде сподавен.
 Пожар обхвана 3000 декара гора в Свиленградско този следобяд
Пожар обхвана 3000 декара гора в Свиленградско този следобяд

Огънят се е популяризирал извънредно бързо

" Ще продължаваме да работим по окончателното очистване на пожара. Засега по този начин изгледите са много положителни. Смятаме, че до обяд ще бъде дефинитивно спрян огънят, който е сред селата Левка и Мустрак ", съобщи шефът на пожарната в Свиленград основен контрольор Ивелин Станев.

През нощта е имало е заплаха за част от обитаемоте места, само че тя е овладяна. Пострадали са обаче доста аграрни площи.

8 екипа от пожарната в Хасково и 2 тежки верижни машини от Бургас и Пловдив са помагали при гасенето на пожара през вчерашния ден, като те ще бъдат на терен и през днешния ден до цялостното потушаване на огъня.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР