Пожарът между пазарджишките села Калугерово и Лесичово се разраства. Гори

...
Пожарът между пазарджишките села Калугерово и Лесичово се разраства. Гори
Коментари Харесай

Огнеборци се борят със сложен горски пожар край Пазарджик

Пожарът сред пазарджишките села Калугерово и Лесичово се разраства . Гори борова гора, предава.

Няма заплаха за хората и къщите в обитаемоте места, заяви шефът на Информационния център в Калугерово Никола Иванчев: " Ситуацията, както споделят горски и пожарникари, е доста комплицирана ".

Няма изясненост тъкмо какъв е фронтът на пожара: " Не може да се каже, тъй като не можем отсам да забележим дали е трансферирано билото, тъй като пожарът е на билото - високо горе и отсам не можем да кажем дали е трансферирал. Засега димът си върви нагоре, не са задимени обитаемоте места ", посочи Иванчев.

Огънят бушува във високите елементи на боровата гора . Очаква се подкрепление с тежка техника, заяви представителят на пазарджишката полиция Мирослав Стоянов:

" Към сегашния момен т на терен са 21 пожарникари от Районна работа „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в Пазарджик и Регионалната дирекция. Очаква се благодарение на частни компании на мястото да бъдат изпратени тежки верижни машини, които да създадат просеки в горския масив, тъй че пожарът да бъде стеснен и локализиран - няколко частни компании плюс верижна машина на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “ в София, която все още също пътува към Пазарджик.

Огнеборците не престават дейностите на терен, а откакто дойдат тези тежки машини ще бъде сбъднат контакт с горските чиновници, които да насочват от кое място да бъдат направени просеките, тъй че пожарът да бъде спрян. Защото пожарът е върхов и при съществуването в допълнение и на вятър, едно малко раздухване напразно разгаря пожара в най-различни направления и това го прави извънредно сложен за прекъсване ", изясни представителят на полицията в Пазарджик. 
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР