Пожарът, който възникна снощи в района на Кресненското дефиле, е

...
Пожарът, който възникна снощи в района на Кресненското дефиле, е
Коментари Харесай

Пожарът в Кресненското дефиле е овладян

Пожарът, който породи нощес в региона на Кресненското дефиле, е овладян. Това съобщи пред БНР заместник-кметът на Кресна Валентин Стоичков.

По думите на Стоичков пожарът е овладян изцяло и през днешния ден в региона няма да е належащо да се подхващат спомагателни дейности.

 Горски пожар избухна в Кресненското дефиле
Горски пожар избухна в Кресненското дефиле

Близо до мястото, което беше изпепелено през предишното лято…

" Щетите не са доста, пожарът е овладян бързо и очевидно е в региона на остарелия пожар, който беше предходната година ", посочи зам.-кметът.

Той допуска, че най-вероятно пожарът е зародил от електропроводен дирек . " По трасето на високото напрежение, някаква искра може би е възпламенила, което е източник на пожара ", добави Стоичков.

Припомняме, през вчерашния ден, 12 юни, малко преди 18 часа беше подаден сигнал за зародил горски пожар в региона на Кресненското дефиле , към село Стара Кресна. На същото място през предходната 2017 година избухна най-силният горски пожар в България за годината.

 Агенцията по горите започва осведомителна акция против горски пожари
Агенцията по горите започва осведомителна акция против горски пожари

Вкарват в пандиза за предизвикването на съществени пожари

След подадения сигнал към мястото на естественото злополучие се насочили няколко екипи на пожарната, както и чиновниците на околните горски стопанства.

По първична информация при пожара са наранени не повече от 3 до 5 декара смесена гора.

Още нощес началникът на регионалната работа " Пожарна сигурност и отбрана на популацията " комисар Георги Пармаков посочи, че периметърът на пожара е стеснен и няма заплаха той да се разрасне.

През нощта на мястото останаха дежурни екипи за наблюдаване.

 Засадиха 6 500 дръвчета в Стара Кресна
Засадиха 6 500 дръвчета в Стара Кресна

Най-големият горски пожар за 2017 година унищожи 17 000 дка смесени гори

Припомняме, при горските пожари в региона на Стара Кресна през 2017 година бяха унищожени 17 000 дка смесени гори. Изпълнителният шеф на Агенцията по горите Григор Гогов разгласи, че пожарът над Кресна е най-големият горски пожар у нас за 2017 година. По думите му е взето решение да се предприеме 5-годишна стратегия за залесяването на всички потърпевши при пожара гори.

Тази година Агенцията по горите провежда огромна осведомителна акция за предварителна защита на горските пожари в страната.

 От незагасен фас лумнал пожарът над Кресна Обновена
От незагасен фас лумнал пожарът над Кресна

Задържан е 30-годишен кравар
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР