Пожарът, който избухна на канарския остров Тенерифе преди повече от

...
Пожарът, който избухна на канарския остров Тенерифе преди повече от
Коментари Харесай

Пожарът на Тенерифе е овладян

Пожарът, който избухна на канарския остров Тенерифе преди повече от седмица и изгори съвсем 15 000 хектара, е овладян през нощта, само че не е изгасен, оповестиха локалните управляващи, представени от БНР.

Въпреки, че на няколко места още веднъж се е задействал, като цяло през днешния ден се чака огънят да бъде стеснен по целия периметър, който към този момент е над 88 километра.

381 чиновници на разнообразни служби, 167 от които пожарникари, 22 хеликоптера и стотици доброволци девети ден се пробват да потушат огъня, който обхвана 12 общини и докара до евакуацията на хиляди хора.

Най-сериозният пожар на острова за последните 40 години, по данни на Европейската осведомителна система за горски пожари, изгори половината от горите на Тенерифе, а министър председателят Педро Санчес даде обещание при визитата си в понеделник да разгласи зоната за „ пагубна “ след цялостното му потушаване, което към момента не се знае по кое време ще настъпи.

Засега напъните са да се спре разширението му и да се предпазят първо хората, след това къщите и най-после горите. 

Регионалният министър на териториалната политика на Канарските острови Мануел Миранда призна, че екологичните вреди са големи, само че отбранителната тактика е дала резултат, тъй като няма нито една жертва. Сега дейната зона на пожара, която тревожи най-вече службите по гасенето му са към Гуимар, където поради стръмния терен работата е доста комплицирана.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР