Пожарът, който бушува от снощи в Балкана над Карлово, е

...
Пожарът, който бушува от снощи в Балкана над Карлово, е
Коментари Харесай

Добрата новина от Карлово: Овладяха пожара в Балкана, ще го охраняват поне седмица

Пожарът, който бушува от нощес в Балкана над Карлово, е овладян и локализиран. Направена е просека, с цел да не се допусне огънят да се трансферира от другата страна на гората, заяви за БЛИЦ общинският консултант Светлозар Янков, който е на място дружно с пожарникари и чиновници на Горското стопанство.
Към момента горят единствено обособени дървета, тлее тор от дърветата, която се е натрупала под тях. Според експерти ще тлее най-малко седмица. Мястото би трябвало да се охранява, с цел да не пламне стихията още веднъж. Всеки миг се чака да дойдат военни от 61 Стрямска бригада Карлово, с цел да оказват помощ. Те отиват там по предписание на военния министър Красимир Каракачанов, който още нощес е издал заповед в случай че се постанова, хората под пагон да се притекат на помощ.
Теренът е извънредно стръмен и мъчно наличен, на хората, които са горе в Балкана им е мъчно, безусловно се пълзи по хълма, всичко се гаси на ръка, техника не може да се качи сподели още Янков. Той и останалите не престават да са на място, охраняват, с цел да не се разрасне огъня.






Кристина ИВАНОВА, БЛИЦ
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР