Пожар в село Говедарци остави без дом две семейства с

...
Пожар в село Говедарци остави без дом две семейства с
Коментари Харесай

Барбекю подпали две къщи в Говедарци

Пожар в село Говедарци остави без дом две фамилии с деца. В пламъците са изгорели две къщи и икономически постройки.

Пожарът към момента не е изцяло сподавен – има местни огнища. В гасенето се включват с изключение на четири екипа на пожарната и доброволци от покрайнината.

В пламъците са изгорели две къщи и икономически постройки

Огънят потегля от разпалено барбекю, описват съседите на потърпевшите фамилии. Пламва колиба, която е в двора сред двете къщи. Непосредствено до нея има паркиран автомобил, който е с газова уредба. По информация на bTV газовата уредба на колата не е гръмнала.

Снимка: bTV

„ Аз бях вътре в стаята с дребното си дете и се оправях, с цел да изляза и да взема другите си две деца от детска градина. Тогава видях огъня, само че в първия миг не си показах, че е нещо толкоз съществено “, споделя Светослава Пейчева.

Три екипа огнеборци се включиха в гасенето

Когато вижда по какъв начин всичко се случва за секунди, тя сграбчва детето от леглото и го извежда от къщата. След това почнала да търси маркуч, с цел да гаси пожара.

Съседката в другата къща също подценила обстановката, тъй като решила, че някой събира и гори сухи листа и треви в двора си.  След това обаче чула крясъци: „ Горите “ и „ Давайте маркуча “. Започнали да прииждат и други съседи, с цел да оказват помощ в гасенето.

Спасени от опожаряване са две здания

Сега фамилиите без дом са отседнали в родственици, тъй като къщите им не стават за живеене. Твърдят също по този начин, че са в потрес и непрестанно им се привиждат пламъци.

„ Причинете за пожара ще бъдат открити от проверяващите органи, които са пристигнали на място. При нас на дежурния телефон подобен сигнал беше подаден в 16:05 часа от кмета на село Говедарци. Веднага се свързахме със службата по пожарна сигурност в Самоков. Те към този момент знаеха за пожара, тъй като при тях сигналът беше постъпил по-рано “, описа Ангелина Вангелова от общината в Самоков.

Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР