Пожар в глобалния финансов център Хонконг остави 20 000 домакинства

...
Пожар в глобалния финансов център Хонконг остави 20 000 домакинства
Коментари Харесай

Пожар в Хонгконг остави 20 000 домакинства без електричество

Пожар в световния финансов център Хонконг остави 20 000 семейства без електричество на фона на горещо и влажно време. Правителството на града желае следствие на случая, оповестява организация Ройтерс.

Доставчикът на електричество CLP Power заяви, че един от кабелните му мостове в северния квартал Юен Лонг се е запалил , прекъсвайки електрозахранването на към 160 000 клиенти. Не е имало пострадвания, се споделя в известието.

Захранването на главните услуги, в това число лечебни заведения и железопътни линии, беше възобновено, само че ще са нужни още два дни, с цел да се възвърне доставките на останалите 20 000 клиенти, се споделя в изказване на компанията.

Правителството сподели: " Разбираме, че случаят с спиране на електрозахранването в това доста горещо време е засегнал мощно обществеността и ние надълбоко съжаляваме за това ". Прогнозата за оптималната температура в Хонконг за сряда и четвъртък беше 31 градуса, с висока мокрота.

Правителството добави в изказването си, че е поискало от CLP Power да откри повода за случая и да показа отчет.

Бюрото по образованието съобщи, че десетки учебни заведения в региона са останали без ток и ще би трябвало да спрат образователните занятия.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР