Пожар пламна в къщата, която спъва ремонта на ул. Даме

...
Пожар пламна в къщата, която спъва ремонта на ул. Даме
Коментари Харесай

Гори къщата, спъваща ремонта на ул. „Даме Груев” в Пловдив

Пожар пламна в къщата, която спъва ремонта на ул. „ Даме Груев ” в Пловдив. Това стана ясно от видеоклип, оповестен във фейсбук профила на мъж.
Прочетете още
От фрагментите се вижда, че на място има екипи на пожарната, които потушават огъня. Към този миг не е ясно каква е повода за възникването на пожара, като няма и информация за потърпевши.

Къщата стана известна с обстоятелството, че на процедура спъваше ремонта на улицата. Припомняме, че шест компании са подали предложения за бутането на тази, както и на още една от отчуждените къщи на кръстовището на ул. „ Даме Груев ” с ул. „ Тодор Александров ”. 

Поръчката е разграничена на две позиции, като всички компании са дали оферти по тях.  Най-ниската оферта на „ ГАП – 07 ”, които са предложили 40 659 лева без Данък добавена стойност за едната и 36 461 лева без Данък добавена стойност за втората.

Другите компании са „ Хидрострой – България ”, „ ЦИД – Атлас ”, „ Палас Трансстрой ”, „ Хрис Строй ” и „ Стройинженеринг – В ”. По първата позиция предложенията са сред 42 и 49 хиляди лв., а за втората -  от 41 до 44 хиляди лв..

Очакваше се до края на предходната седмицата да има определена компания, и да се изчака периода за обжалване преди  да се подписа контракта. След това ще се пристъпи и към бутането на къщите, като  оптималният период за това е не повече от 40 календарни дни.

Това значи, че до края на юли постройките към този момент би трябвало да са съборени, а компанията „ Парсек груп ” да има фронт за работа по цялата улица. От Община Пловдив обявиха, че ще желаят за 90 дни улицата да бъде приключена, а самият реализатор съобщи подготвеност от 60 дни да го стори.

На местопроизшествието са пристигнали огнеборци и служители на реда, улицата е отцепена.



 

Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР