Пожар пламна снощи над Карлово, като дима се усети и

...
Пожар пламна снощи над Карлово, като дима се усети и
Коментари Харесай

Масивен пожар пламна снощи над Карлово

Пожар пламна нощес над Карлово, като дима се усети и в самия център на града, заяви NOVA. Пламъците са лумнали в боровата гора над града към 20 ч. като бъро са обхванали десетки декари.

Днес пожарът е съвсем локализиран, само че окончателното му потушаване евентуално ще отнеме най-малко няколко дни, заяви пред БНР шефът на държавното лесничейство Златю Кличев. Според него наранени са към 80 декара гора.

„ Вятърът утихна и можем да нападаме пожара от всички страни. Може би 80-90 декара са наранени. Заради вятъра нямаше метод да разберем къде пуши, къде гори. Сега към този момент картината е по-друга. Необходими са ни няколко дни. Със сигурност няма да приключим през днешния ден “, съобщи Кличев пред " Хоризонт ", твърдейки че няма заплаха за популацията.

Трудният терен и вятърът затрудняват активността на пожарникарите, обясни кметът на града Емил Кабаиванов, допълвайки, че е поискано подпомагане и от сухопътните войски.

„ Теренът е доста сложен, планински, и техника не може да стигне до пожара. Армията се постанова да се употребява, тъй като тя е проведена и подготвена по какъв начин се работи в такива обстановки. Имаше сутринта лек пушек, доста слаб, само че няма непосредствена заплаха за хора с белодробни болести или пък, не дай си боже, да бъдат наранени парцели “, сподели кметът пред БНР.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР