Пожар край бургаския парк Минерални бани“ е бил изгасен от

...
Пожар край бургаския парк Минерални бани“ е бил изгасен от
Коментари Харесай

Пожар е горял край бургаския парк „Минерални бани“

Пожар край бургаския парк „ Минерални бани “ е бил изгасен от представители на организация „ Планиландия “ и родители на деца, участващи в поход. Това излиза наяве от обява във Фейсбук.

„ В неделя, преди старта на детския поход, си поговорихме с децата за безотговорното държание на нас хората, по отношение на държанието ни със запалими материали в природата. Умишлено минахме през част от гората, която пламтя през юли месец с цел да забележим провалите за животните и растенията. Малко по-късно попаднахме на същински горски пожар. Пожарът, евентуално, се беше разрастнал от обособено, само че не добре загасено огнище в почвен пласт със сухи иглички, шишарки и сухи клончета в иглолистна гора, отвън парка „ Минерални бани “ , описват от „ Планиландия “.

Водачът на групата незабавно е подал сигнал на телефон 112 , показал е местоположението и подробна информация по какъв начин да се доближи мястото.

„ С помощта на огромна част от родителите и наличната ни вода, изгасихме пламъците. Също по този начин отстранихме най-горния пласт от иглички в периметъра към огъня “ , написа още в поста.

От организацията приканват хората да бъдат виновни и означават, че горските пожари в региона са чести , а повода за 100% от тях е небрежното държание на хората.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР