Пожар изпепели кравефермата на Сали Абдих от Якоруда. В огъня

...
Пожар изпепели кравефермата на Сали Абдих от Якоруда. В огъня
Коментари Харесай

След трети пожар във ферма: Стопаните се нуждаят от храна за спасените животни


Пожар изпепели кравефермата на Сали Абдих от Якоруда. В огъня изгоряха десетки животни – живи, бременни, раждащи сега, дребни теленца, както и храна за стотици хиляди левове.

Това е трети за фамилията. След последния от отломките на постройката към момента излиза дим. Загубите са големи, а храната за оживелите животни ще стигне за седмица.

„ На 26 януари в 7:00 часа ни се обадиха комшиите. Когато дойдох, към този момент доста хора се опитваха да спасят животните. Благодарение на това, че огънят беше тръгнал от горната страна, успяхме да спасим част от тях. Ако беше тръгнал изпод, нищо нямаше да спасим “, описа Салих Абди.



„ Една от кравите беше изгоряла, до момента в който ражда. Половина теле към този момент беше отвън нея “, сподели още той.

„ Все си мисля, че зад трите пожара стои един и същи човек. Няма по какъв начин да стават все такива инцидентни неща. В постройката няма ток. Миналия път полицията откри, че причинителят е незнаен. На никого не изискуем пари. Не разбирам тази завист “, описа Сейфе – брачната половинка на Салих.



„ Защо протягат ръка на животните? “ Нека да посегнат на мен. Това са вързани животни, които не са отговорни за нищо “, съобщи мъжът.

Според фамилията до пожарите се стига най-много от завист и злоба.



„ Всичко сме постигнали с денонощен труд и грижи и няма да го оставим по този начин да си замине. Възтановяваме третата изгоряла плантация, а вредите са големи. Няма да се оправим сами. Трябва ни и финансова помощ и храна за животните. Има положителни хора, а дано Всевишният накаже отговорния. Животните ще спят под намерено небе, храната за животните ще стигне за седмица “, споделиха още стопаните.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР