Пожар изпепели фамилно стопанство в гората над Белово. Изгорели са

...
Пожар изпепели фамилно стопанство в гората над Белово. Изгорели са
Коментари Харесай

Пожар изпепели стопанство, 350 животни останаха без дом


Пожар изпепели фамилно стопанство в гората над Белово. Изгорели са няколко агнета, както и 10 хиляди бали със сено. Сега 350 животни са останали без заслон и храна за зимата, а техните притежатели са в невъзможност. Хората се надяват на помощ от страната и поддръжка от хора с положителни сърца.

Огънят пламва преди няколко нощи. Въпреки, че стопанството е на няколко километра в гората светлината от огъня се вижда чак в центъра на Белово. От там подават и сигнала на тел. 112, а минути по-късно огнеборците оповестяват и на притежателите.

Буквално за няколко минути дългогодишния труд на цяла една фамилия изчезва.

" Върнаха ни в детската градина. Оставят ни на пътя. Ето животните ги виждате къде са. Нито имат заслон, нито храна, нито нищо…. какво да ви кажа. Разсипаха ни живота на цялото семейство ", споделя Стефан Илков пред Българска национална телевизия.

От постройката на обора са останали единствено основите. Изгоряла е и храната за животните.

Заради високите цени фамилията не може да възвърне постройката и да подсигури храната за животните. Хората се надява на помощ от страната, както и на другари и познати.

Семейство Илкови са уверени, че благодарение на доброволци животните ще има къде да посрещнат зимата. Собствениците на обора са сигурни и, че палежът е тенденциозен, само че недоумяват за какво.

От пресцентъра на Министерство на вътрешните работи оповестиха, че следствието е към момента в начален стадий и не могат да разясняват предумисъл. Криминалистите работят по всички версии, като е формирано досъдебно произвеждане.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР