Пожар избухна в енергийни съоръжения в Смоленска област в Западна

...
Пожар избухна в енергийни съоръжения в Смоленска област в Западна
Коментари Харесай

Украински дронове причиниха пожари в две области в Русия

Пожар избухна в енергийни уреди в Смоленска област в Западна Русия след украинска офанзива с дрон , оповестява " Ройтерс ", базирайки се на районни чиновници.

Наложила се е и евакуация на поданици от елементи на Липецка област в югозападната част на страната откакто дрон падна върху промишлен парк там.

" Нашият район още веднъж е нападнат от украински дронове. В резултат на вражеската офанзива против цивилен горивно-енергийни уреди избухнаха пожари в региона на Смоленск и Ярцево ", написа в " Телеграм " Василий Анохин, губернатор на Смоленска област.
 Руски области са под украински огън
Руски области са под украински огън

Белгородска, Курска и Воронежка област оповестяват за офанзиви

Засега не е ясно кои уреди са запалени. В региона на Смоленск няма огромни петролни рафинерии.

Отделно Игор Артамонов, губернатор на Липецка област, съобщи, че дрон там е паднал върху индустриална зона. По негови данни няма потърпевши, само че жителите наоколо са били евакуирани като защитна мярка.

" Обектът беше изолиран, нямаше заплаха от нахлуване против жилищна зона. Беше взето решение да не се включват системи за предизвестие в града и да се изтегля единствено регионът, където падна дронът ", уточни той.

Артамонов не посочи дали има вреди и какъв обект е станал цел на офанзивата.

Украйна не е взела отношение във връзка със известията. Въпреки че Киев рядко разяснява офанзиви в Русия , украински публични лица показаха, че унищожаването на сериозната енергийна, военна и транспортна инфраструктура на Русия затруднява цялостните военни старания на Москва.
 120 починали и 650 ранени при украински офанзиви в Белгородска област през войната
120 починали и 650 ранени при украински офанзиви в Белгородска област през войната

Атаките в съветската област не престават и тази нощ
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР