Пожар избухна в Дома за хора с умствена изостаналост край

...
Пожар избухна в Дома за хора с умствена изостаналост край
Коментари Харесай

Пожар избухна в Дома за хора с умствена изостаналост край Варна

Пожар избухна в Дома за хора с умствена назадничавост край Варна, съобщи БНР.

Пламъците са тръгнали в среднощ от една от стаите в постройката, която се среща се в село Оборище. В дома са настанени 90 души. Сред тях няма потърпевши.

Причините за пожара се обясняват, на място са пристигнали четири екипа от Районната противопожарна работа и от Варна, заяви комисар Тихомир Тотев – шеф на Областната дирекция „ Противопожарна сигурност и отбрана на популацията “ във Варна.

„ Във Вълчи дол имаме районна работа, където неотложно беше изпратен автомобил. Екипите, които се събраха на мястото, бяха 4. В последна сметка се оказа, че до идване на нашия екип личният състав е работил доста съответно и е почнала евакуация на жителите. С помощта на първите пристигнали пожарникари са евакуирани хората от последния етаж. Там е зародил пожарът в една стая, две или три най-вече три стаи на етажа не могат да се употребяват. Другите ставаха за настаняване “, уточни комисар Тотев.

Кметът на село Оборище Веселие Алиева сподели, че е била на място и че хората са добре.

„ В две стаи е излязъл пожарът, обаче е погасен. Казаха, че нямат потребност от помощ, тъй като хората са ги настанили в други стаи “, посочи тя.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР