Пожар избухна на нова железопътна гара за високоскоростни влакове в

...
Пожар избухна на нова железопътна гара за високоскоростни влакове в
Коментари Харесай

Пожар избухна на гара в Саудитска Арабия

Пожар избухна на нова железопътна гара за високоскоростни влакове в саудитския град Джеда, оповестиха управляващите на фона на големите облаци от пушек, следен да се издигат във въздуха.

Станцията е част от високоскоростната железопътна система Харамаин, която действа от октомври предходната година и транспортира пасажери сред Мека и Медина, най-светите места на исляма.

" Гражданската отбрана гаси пожар, който избухна на гара в Сулеймания... до момента не са регистрирани пострадвания ", обявиха от Главната дирекция на гражданската отбрана на Саудитска Арабия в Туитър.

Видео, качено в Туитър от провинциалното държавно управление на Мека, сподели стълбове от сив пушек, издигащи се от комплекса.

Пламъците избухнаха 12:35 ч. локално време. Системата е в положение да транспортира пасажери на 450 километра през пристанището на Червено море в Джеда със скорост до 300 километра в час. Саудитският крал Салман откри железопътната линия през септември 2018 година Длъжностните лица я дефинираха като най-големия транспортен план в района.

През 2011 година Рияд подписа договорка с испански консорциум за създаване на ж.п. трасето, дoставяне на 35 високоскоростни влака и поддръжка на системата за 12 година

Източник: Канал 3

Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР