Пожар и силни взривове в складовете за боеприпаси на фирмата

...
Пожар и силни взривове в складовете за боеприпаси на фирмата
Коментари Харесай

Дни след като България влезе в коалицията за снаряди за Украйна: Взривове избухнаха в оръжеен склад

Пожар и мощни гърмежи в складовете за муниции на компанията " Емко " на оръжейния търговец Емилиян Гебрев разсъни хората в региона на Карнобат малко след среднощ. Ситуацията е овладяна, за благополучие няма потърпевши.
През юли предходната година имаше гърмежи на същите хранилища на оръжейния търговец. Гебрев съобщи, че не може да каже дали има връзка.
" Това е неразбираем мощен пожар в среднощен час. Най-важното е, че няма обиден нито един човек. Не може да знаем какво се е случило, ние още не знаем предходната година какво е предизвикало гърмежите, камо ли в този момент след няколко часа ", сподели Гебрев. Той уточни, че в складовете е имало материали за произвеждане на отбранителни артикули. 
Инцидентът се случва дни, откакто България съобщи, че ще се причисли към обединението за доставка на снаряди за Украйна.
Миналата година Гебрев позволи, че гърмежът на тези хранилища може да не е инцидентен. Тогава той изясни, че районът към складовете се охранява от профилирана защита, която е дала предизвестие, че се навлиза в охраняемия район. Известно време по-късно е избухнал пожар последван от гърмеж. До момента обаче няма никакви резултати от следствието на този случай.
Складовете се намират на към 5-6 километра от самия Карнобат, в местността " Погребите ". Живеещите наоколо са чули извънредно мощен екот. Описват го като детонация.
Бургазлии също оповестяват за случая. Около 00:45 ч. в северозападна посока те са видели по какъв начин облаците почервеняват за към 15 секунди. Единични гърмежи са се чували и след 2 часа след среднощ,
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР