Пожар е възникнал на учебен полигон Тюлбето“ в Казанлък при

...
Пожар е възникнал на учебен полигон Тюлбето“ в Казанлък при
Коментари Харесай

Обезвреждане на боеприпаси причини голям пожар край Казанлък

Пожар е зародил на образователен полигон „ Тюлбето “ в Казанлък при неутрализиране на невзривени муниции, оповестиха от военното министерство. Гори военният полигон. В непосредственост е вилната зона на града. Пламъците обгърнаха огромна повърхност от сухи треви.

Специализиран екип от състава на Втора механизирана бригада е задействан със задача да класифицира и унищожи невзривени бойни муниции, открити в землището на село Шейново. На място военнослужещите откриват 14 боеприпаса, разнообразни по тип: две 120 мм осколочно-фугасни стоманени мини, пет 82 мм осколочно фугасни мини, четири 60 мм мини, два изстрела за ръчен противотанков гранатомет и един изстрел за стационарен противотанков гранатомет.



Боеприпасите са конфискувани и превозени за заличаване при съблюдаване на всички ограничения за сигурност. При унищожаването на боеприпасите на полигон „ Тюлбето “ поражда пожар, който се разраства в границите на полигона поради мощния вятър и сухите треви.

В неговото потушаване вземат участие 80 военнослужещи от бригадата с един боен пожарен автомобил и две пожарни на Главна дирекция „ Пожарна сигурност и отбрана на популацията “. В гасенето на пожара, който е наоколо до вилна зона, се включи и вертолет Ми-17, който излетя в 17.18 ч. от авиобаза Крумово.

Очакванията са гасенето да продължи и през нощта.



Временно е лимитирано придвижването по път I-6 Казанлък – Мъглиж заради задимяване и лимитирана видимост. Трафикът се реализира през обходен маршрут: Ягода – Ръжена – Кънчево – Розово – Казанлък и назад. Шофьорите би трябвало да се движат с нараснало внимание и съобразена скорост.​

Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР