Пожар е изпепелил къщата на младо семейство с 3-годишно дете

...
Пожар е изпепелил къщата на младо семейство с 3-годишно дете
Коментари Харесай

Зов за помощ: Младо семейство с 3-годишно дете остана без дом след пожар в Ново село

Пожар е изпепелил къщата на младо семейство с 3-годишно дете в село Ново село . Техни близки са им дали краткотраен заслон и насочат апел към всеки, който може да им помогне .

Все още не са известни аргументите за възникването на огъня, защото пострадалите не са получили протокол от огнеборците. На местопроизшествието са пристигнали 2 противопожарни автомобила . В гасенето са се присъединили доста хора, измежду които е бил кметът, като всички са гасили с ръце.

Георги, който се занимава с озеленяване , разяснява пред „ bTV “, че по време на злополуката със фамилията му е бил на отмора . Той описа, че на 5 август е получил позвъняване от другари , че домът им гори . И добави:

„ Започнахме да събираме хора, които да се опитат да спасят каквото могат от движимостите ни. Обадихме се на безчет хора. Пожарът е обхващал голяма част. (…) Той е тръгнал от двора, от изходната част, където бяха и машините ми. “

Цялата техника на мъже е била унищожена , както и жилищната част.

Изпепелена къща. Снимка: Ново село, Фейсбук

Първата мисъл на Бисерка, когато схваща за случилото се е : „ Вече ни го няма домът. (…) Казахме на детенцето ни, че къщичката ни се е запалила и на този стадий не можем да се приберем в нея. Той е прекомерно мъничък, към момента не смеем да го въведем. “

Семейството се нуждае от строителни материали, нов покрив, физическа помощ, както и финансова. Георги е безапелационен, че са изгубили доста скъпи неща , които няма по какъв начин да си върнат. Потърпевшите са били уверени да дадат изявление от техния другар Христо, който споделя, че те не са привикнали да търсят помощ. По думите му потърпевшите са работливи и скромни хора.

„ Убеждавахме ги да създадем акция, с която да стартираме набиране на средства. Необходими са строителни материали като греди и цигли, с които да се възвърне покривът. В момента нямат дом. Важно е да възстановим и машините на Георги, той е доста работлив и всички свои спестявания е насочвал към тях “, разяснява още Христо.

Предвижда се на 12 август архитекти и строители да спомагат за възобновяване на парцела .

Същевременно фамилията благодари на всеки жертвал живота си, с цел да избави спомените им .

За финансова поддръжка:
IBAN: BG63UNCR70001598086546
Титуляр: Георги Тихомиров Ралевски
Основание: Дарение
Дарителски кутии ще разположим в комерсиалните обекти от на следващия ден.

За физическа поддръжка:
Събота/12.08.23г./ от 09:00 до 19:00 часа
Неделя/13.08.23г./ от 09:00 до 13:00 часа

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР