Пожар е избухнал в четвъртък на борда на единствения руски

...
Пожар е избухнал в четвъртък на борда на единствения руски
Коментари Харесай

Пожар на единствения руски самолетоносач

Пожар е избухнал в четвъртък на борда на единствения съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов ", намиращ се в доковете на завода " Звьоздачка " в Мурманск, оповестиха за ТАСС от спешните служби.

При случая не се оповестява за починали или потърпевши моряци или служащи, а самият транспортен съд се намира на изсъхнал док - т.е не е във водата.Всички които са се намирали на борда му са били евакуирани.

Огнището на пожара се намира в каютите откъм левия ръб, огънят на повърхност от шест кв. м е локализиран. Според противопожарните служби " пожарът е бил с нараснала трудност "

Обединената корабостроителна корпорация (ОСК) заяви, че пожарът е сподавен и няма вреди.

" Нямаше пожар, имаше локално запалване, което беше сподавен в 11:30 от личния състав и представители на противопожарните служби, които са на територията на завода. Системата за надзор на вредите работи бързо, няма вреди и повреди ", съобщи шефът на Общо събрание на колегиите Алексей Рахманов.

Припомняме, че това не е първият случай при ремонтни дейнсти на този транспортен съд. През 2018 година единственият съветски самолетоносач " Адмирал Кузнецов " бе развален по време на ремонт, откакто кран се разруши на палубата, пробивайки дупка с широчина до 5 метра.

Инцидентът стана на плаващ док в кораборемонтен завод в Мурманск, където се намира северният флот на Русия и трябваше да се върне още веднъж в употреба през 2021 г.

В края на 2019 година породи пожар на самолетоносача по време на ремонтна активност, пострадаха 12 души.

Корабът е издигнат през 1987 година с плановото име " Съветски съюз ", носи плановите имена " Рига " и " Тбилиси " и " Леонид Брежнев ". Построен е в Черноморския корабостроителен цех в град Николаев, през днешния ден в Украйна. През 1991 първият украински президент Леонид Кравчук прави опит да разгласи кораба за благосъстоятелност на Украйна. Плавателният съд отплава за Мурманск след подлучване на телеграмата от Кравчук по заповед на капитана без да изиска позволение от Турция за прекосяване през Проливите, само че турската страна не възпрепятства неговото корабоплаване.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР